Jasper Jacobs

Bel-20 wordt even Bel-19

De Bel-20, de belangrijkste beursindex van de Brusselse beurs, wordt even de Bel-19. Het aandeel van biotechbedrijf Ablynx verdwijnt vanavond uit de korf omdat het bedrijf wordt overgenomen door het Franse Sanofi.

Sanofi en Ablynx kondigden vanmorgen aan dat de openbare overnamebieding op alle uitstaande aandelen een succes was. De Fransen krijgen meer dan 95 procent van de aandelen in handen. Daardoor kan het aandeel niet meer voldoende verhandeld worden op de beurs. Een woordvoerder van Euronext bevestigt dat het aandeel vanavond bij beurssluiting van de Bel-20-tabellen verdwijnt.

Omdat pas over een maand, na de beurssluiting op 15 juni, een nieuwkomer in de Bel-20 kan komen, zal de korf even uit negentien aandelen bestaan. Welk bedrijf de vacante plaats in de sterindex innemen, wordt rond 7 juni bepaald. De beslissing wordt genomen op basis van de koersen van 25 mei. Verschillende factoren spelen daarbij een rol. Mogelijke kanshebbers zijn Argenx, Bekaert en Melexis.

Meest gelezen