Videospeler inladen...

Boekingen Eurostar pieken door koninklijk huwelijk

Eurostar zal op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei 24 procent meer reizigers naar Londen brengen, dan op diezelfde dagen een jaar eerder. De grootste toename in het aantal boekingen is er op de lijn Brussel-Londen.

Op zaterdag 19 mei treden de Britse prins Harry en actrice Meghan Markle in het huwelijk. En blijkbaar zijn niet alleen de Britten enthousiast. Ook veel buitenlanders willen er het komende weekend bij zijn in Londen.

Eurostar noteert voor vrijdag 18 en zaterdag 19 mei 24 procent meer reizigers met bestemming Londen dan op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei 2017. Vooral vrijdag wordt een topdag met ruim 10.000 boekingen.

Op de lijn Brussel-Londen zijn er 54 procent meer reizigers vergeleken met hetzelfde weekend vorig jaar. Vanuit Parijs zijn er 15 procent meer reizigers. Ook in de luchthavens wordt extra volk verwacht.

Meest gelezen