BELGA/LALMAND

Weer meer toeristen kiezen voor Brugge

Het toerisme in Brugge is opnieuw volledig hersteld na de terreuraanslagen in ons land in 2016. In de eerste drie maanden van dit jaar werden in de historische binnenstad 1,36 miljoen toeristen geteld. Dat is ongeveer een vijfde meer dan in 2017. 

2015 was een recordjaar voor Brugge. Nooit eerder kwamen zoveel toeristen een bezoek brengen aan de West-Vlaamse stad. Maar dat succes herhaalde zich niet in 2016. Ons land werd in maart van dat jaar getroffen door zware terreuraanslagen. Het gevolg? De toeristen bleven weg uit ons land, en voornamelijk Brugge had daar last van. 

Tot nu. Want veel dagjestoeristen hebben opnieuw de weg naar Brugge gevonden. Het lijkt er zelfs op dat 2018 een recordjaar kan worden op het vlak van toerisme. "2016 was een zeer moeilijk jaar, 2017 was al een stuk beter, maar nu is er sprake van een volledig herstel," zegt burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (SP.A). "Als we de beginmaanden van 2018 vergelijken met 2015,  hebben we nu meer dagtoeristen dan drie jaar geleden. We zitten dus opnieuw op het topniveau van voor de aanslagen." 

2016 was een zeer moeilijk jaar, 2017 was al een stuk beter, maar nu is er sprake van een volledig herstel.

Burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (SP.A)

Wat betekent dat in cijfers? In het eerste kwartaal van 2018 zijn in de historische binnenstad van Brugge 1,36 miljoen toeristen geteld zijn. Dat zijn er bijna 20% meer dan in 2017. Die toeristen komen onder meer uit Duitsland, Italië, Spanje en Rusland. 

De drukste dag tot nu toe was Paaszaterdag. Die dag werden er meer dan 42.000 dagjesmensen en verblijfstoeristen in de binnenstad geteld. Conclusie? Landuyt is een tevreden burgemeester: "We plukken nu ook duidelijk de vruchten van onze volgehouden internationale campagnes ter ondersteuning van de winterperiode. Met de Triënnale in aantocht heeft 2018 het potentieel om een toeristische grand cru jaar te worden."

Meest gelezen