Collega-priesters over "De Mol": "Leugens om bestwil? Moet kunnen"

De kogel is door de kerk: pastoor Pieter uit Brugge is "De Mol" en heeft Vlaanderen wekenlang voor de gek gehouden. Een priester die liegt en bedriegt: wat vinden zijn Vlaams-Brabantse collega's daarvan?

"Ik vind zeker dat dit moet kunnen. Ik heb "De Mol" gevolgd omdat Pieter een vriend van mij is (zie foto bovenaan)", vertelt pater Johan van de abdij in Grimbergen "De Kerk komt nu veel frisser in beeld dan mensen misschien gewoon zijn. Het is een spelprogramma, geen realiteit. Zolang je alles in het kader van het spel ziet, is dat geen probleem."

 

Leugentje om bestwil

Priester Jan Vander Velpen uit Waanrode treedt pater Johan bij. "Ik vind het fijn dat hij meegedaan heeft én zelfs dat hij de mol was. De spelregels vragen nu eenmaal dat de deelnemers liegen. Leugentjes om bestwil in het spel moeten kunnen."

"Ik zou het zelf niet doen, maar ik heb er helemaal geen bezwaar tegen. Pieter geeft zo een ander beeld van de priester in onze samenleving", aldus Felix Van Meerbergen, de deken van Diest.

Meest gelezen