Videospeler inladen...

Doodrijder Saar Gevaert riskeert dan toch effectieve celstraf na meerdere vluchtmisdrijven

De man die zo'n drie jaar geleden de 15-jarige Saar Gevaert doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, heeft voor een ander vluchtmisdrijf in Ledegem 6 maanden cel gekregen, alsook een geldboete van meer dan 8000 euro en een rijverbod van 5 jaar. Door die veroordeling kunnen ook zijn vorige veroordelingen effectief worden. Dat moet de probatie­commissie wel nog beslissen. Daarnaast kan de man ook nog in beroep gaan.

De man die in december 2015 in Gits de 15-jarige fietsster Saar Gevaert doodreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, moest zich vandaag verantwoorden voor een nieuw ongeval met vluchtmisdrijf. Dat gebeurde in november vorig jaar, kort nadat de man in eerste aanleg veroordeeld was voor het eerste ongeval.

Voor het dodelijke ongeval op Saar Gevaert werd de man in beroep uiteindelijk veroordeeld tot 3 jaar en 1 maand voorwaardelijk, en een rijverbod van 10 jaar en 2 maanden. Tijdens het proces zei de man dat hij nooit meer de baan op wou. Hij leverde zijn rijbewijs zelfs vrijwillig in.

Maar de man kroop tóch nog achter het stuur. In november vorig jaar ging hij in Ledegem met de auto van zijn vriendin uit de bocht. De wagen belandde half in de gracht. De bestuurder liep daarna weg en dook twee dagen onder in het Antwerpse. Daarna ging hij zich uiteindelijk zelf aangeven bij de politie.

De man kreeg voor dat nieuwe ongeval vandaag een effectief celstraf van 6 maanden, alsook een geldboete van meer dan 8000 euro en een rijverbod van 5 jaar. Door die veroordelingen worden ook zijn vorige veroordelingen mogelijk effectief, inclusief dus de voorwaardelijke celstraf die hij kreeg voor het ongeval waarbij Saar Gevaert omkwam. Dat moet de probatiecommissie wel nog beslissen. De man kan daarnaast ook wel nog in beroep gaan.

Ouders Saar Gevaert: "dubbel gevoel"

De ouders van Saar Gevaert zijn enerzijds blij dat de man deze keer wél een effectieve celstraf krijgt. "Maar het verdriet blijft", zo zeggen ze.

Videospeler inladen...

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen