Videospeler inladen...

Gentse Open VLD wil dat "Jij beslist" in oktober

De Gentse Open VLD trekt in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen met de slogan "Jij beslist". Ze schuiven 14 keuzes voor een ambitieus Gent naar voor. Mathias De Clercq is lijsttrekker en kandidaat-burgemeester.

Momenteel is de 36-jarige De Clercq eerste schepen in de Arteveldestad. Open VLD zit er in een coalitie met het kartel SP.A-Groen, onder burgemeester Daniël Termont (SP.A). Maar De Clercq wil na Termont zelf de eerste viool gaan spelen.

Het verschil maken, aan zet komen en de lead nemen in Gent

Mathias De Clercq (Open VLD)

"Gent en de Gentenaars staan voor een fundamentele keuze", aldus De Clercq. "Glijden we af naar de polarisatie van links of verdwalen we in het azijn of chagrijn van rechts?" Volgens hem is dat niet het Gent van de toekomst. "Wij zijn voor het brede progressieve centrum en we zijn klaar met een ijzersterk en ambitieus programma, een ijzersterke en frisse lijst en met veel grinta voor Gent." 

Het doel van De Clercq? "Het verschil te maken, aan zet te komen en de lead te nemen in Gent. Om inderdaad een blauwe burgemeester met een sterk Gents recept naar voor te kunnen schuiven."

Het programma bevat 14 strijdpunten. Opvallende voorstellen zijn de ondertunneling van de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen (in plaats van het huidige viaduct) en van de autoweg die het Gentse Zuid met de E17 verbindt.

Meest gelezen