Nicolas Maeterlinck

Groen in Glabbeek samen met oppositiepartij Samen naar de kiezer

In Glabbeek trekt de nieuw opgerichte lokale afdeling Groen samen met oppositiepartij Samen als SamenGROEN naar de kiezer. Dat maakten beide partijen maandagavond bekend in aanwezigheid van Meyrem Almaci, de voorzitster van Groen.

Samen trok in 2012 in kartel met Open Vld naar de kiezer en haalde 2 zetels op een totaal van 17.

SamenGROEN streeft naar een gemeente met veilige wegen voor iedereen en een duurzame toekomst, die mensen verbindt en waar iedereen meedoet. De kandidatenlijst waarmee het kartel naar de kiezer trekt is nog niet samengesteld.

Voor Samen zetelt momenteel Lowie Steenwegen in de Glabbeekse gemeenteraad. In de periode 1994-95 zat hij al in opvolging van Magda Aelvoet een half jaar in het federaal parlement en de Vlaamse Raad. Hij is ook kandidaat voor SamenGROEN.

Meest gelezen