© VRT

Jan "Hautekiet trapt het af" als afscheid: een fietstocht door Vlaanderen mét optredens

Radiostem Jan Hautekiet (62) gaat dit jaar met pensioen, maar hij geeft nog een afscheidstournee, toepasselijk genaamd "Hautekiet trapt het af". "We trekken in de week van 4 tot 8 juni als troubadours van stad naar stad mét de fiets", legt Hautekiet uit. De karavaan trekt langs Hasselt, Leuven, Antwerpen, Gent en Kortrijk.

Jan Hautekiet wordt vanaf september op Radio 1 opgevolgd door Karolien Debecker van MNM. Hij neemt in juni afscheid van zijn luisteraars met de tournee "Hautekiet trapt het af". Aangezien mobiliteit hem na aan het hart ligt, zal Hautekiet zich letterlijk in het zweet trappen. "We doen onze eigen Ronde van Vlaanderen met de fiets", aldus Hautekiet in "De ochtend".

Hautekiet trakteert natuurlijk ook op muziek. "Sennek en Daan doen samen wat in Leuven, Bart Peeters doet solo iets met Wally, Absynthe Minded met WWWater, en K's Choice met J to the C in Kortrijk. Landen doen we in het omroepcentrum in Brussel en als ik dát overleef, breng ik voor het slotconcert Flip Kowlier en Zwangere Guy mee."

Wat gaat Hautekiet zoal doen in de vrije tijd die op hem afkomt? Alvast niet op zijn lauweren rusten. "Ik ga heel veel muziek maken, genieten van het leven,  mensen proberen te coachen en een programma maken op Klara", verklapt hij.

AUDIO Jan Hautekiet maakt zijn plannen bekend. Wist u dat zijn moeder niet wist dat zoonlief met pensioen ging? Herbeluister het hier:

Wie een van de live-uitzendingen wil bijwonen of het slotconcert met Flip Kowlier en Zwangere Guy, moet zich inschrijven via Radio 1.be.  

© VRT

Meest gelezen