Jeremy Clarkson gaat helemaal de mist in als quizmaster

De voormalige "Top gear"-presentator Jeremy Clarkson presenteert tegenwoordig op de Britse tv-zender ITV "Who wants to be a millionaire", waarin kandidaten steeds moeilijkere vragen gesteld krijgen om uiteindelijk zoveel mogelijk geld te kunnen verdienen. Toen kandidaat Alan zijn laatste vraag over een dier beantwoord had, werd hij onmiddellijk bejubeld door Clarkson, want hij had "die dieren in Afrika gezien". Maar dat bleek een blunder van formaat.

De vraag die Alan voorgeschoteld kreeg was: "What type of wild animal is an ibex?" ('an ibex' is in het Nederlands een steenbok, nvdr). Nadat hij "a deer/een hert" geantwoord had, juichte Clarkson: "Ik moet zelfs niet op het scherm kijken, want dat is het juiste antwoord." Maar het juichen verging de presentator en de kandidaat snel, toen bleek dat 'an ibex' een geit was.

"Maar ik heb die in Afrika gezien en ze leken mij op herten", probeerde Clarkson de meubels nog te redden. Maar hij moest daarna toegeven dat hij helemaal fout zat –Het dier leeft namelijk in de Alpen- en dat de kandidaat zojuist 15.000 pond verloren had.

Op sociale media werd Clarkson natuurlijk snel kop van Jut:

Meest gelezen