Archiefbeeld: de staalfabriek van NLMK in La Louvière.

Personeel van staalfabriek NLMK in La Louvière staakt

In de staalfabriek van NLMK in La Louvière is vanochtend een staking uitgebroken. De bonden protesteren er tot donderdag tegen een tekort aan personeel. 

Volgens de socialistische bond FGTB zijn er niet genoeg mensen vast in dienst om de fabriek in La Louvière draaiende te houden. De onderhandelingen daarover zitten muurvast. De directie van NLMK wilde 20 tijdelijke werknemers een vast contract geven, maar dat volstaat niet volgens de bonden. 

Het personeel staakt vandaag en morgen. Ook woensdag wordt er niet gewerkt, want dan trekt het personeel naar de nationale betoging.

Ruim 500 mensen

In een communiqué zegt de directie niet te begrijpen dat de bonden de site blokkeren en de mensen die wel willen werken de toegang te ontzeggen. Zulke blokkades maken de situatie van het bedrijf extra kwetsbaar, klinkt het nog. Volgens de directie heeft NLMK nog weinig voordeel kunnen halen uit de huidige economische hoogconjunctuur.

De fabriek in La Louvière is een van de drie vestigingen van de Russische staalreus NLMK in ons land. Er werken ruim 500 mensen. De fabriek maakt staalproducten voor onder meer de auto-industrie en de bouw. De fabrieken in Clabecq en Manage meegerekend heeft NLMK in totaal ongeveer 1.200 werknemers in België. De Waalse overheid heeft, via het investeringsfonds Sogepa, 49 procent in handen van NLMK België.

Meest gelezen