Slachtoffer van aanslagen in Zaventem op MR-lijst in Ukkel

 Walter Benjamin, één van de slachtoffers van de aanslag op Brussels Airport in 2016, krijgt de 39e plaats op de MR-lijst in Ukkel voor de gemeenteraadsverkieizingen in oktober. Hij is daartoe benaderd door burgemeester Boris Dilliès (MR) en schepen Eric Sax (MR), een kennis van hem.

"Dilliès heeft mij zijn ambitieus project voor Ukkel voorgesteld en ik wilde daar deel van uitmaken", zegt Benjamin. "Ik wil me engageren en mijn kritiek in actie omzetten, vooral op het vlak van preventie en zorg voor mindervaliden." Benjamin verloor een been toen hij op 22 maart 2016 stond aan te schuiven om een vlucht naar Tel Aviv te nemen en één van de bommen vlakbij ontploften.

Vorige week had hij nog een ontmoeting met premier Charles Michel (MR), onder meer over de maatregelen in de strijd tegen radicalisme en terrorisme en over hulp aan slachtoffers. 

Benjamin heeft een roman geschreven over de gebeurtenissen in Zaventem, "J'ai vu la mort en face" ("Ik heb de dood in de ogen gekeken", nvdr).

Meest gelezen