Archieffoto uit 2011

Verhuis VS-ambassade naar Jeruzalem: Al Qaeda roept op tot jihad

Al Qaeda-leider Ayman al-Zawahiri heeft gisteravond opgeroepen tot een nieuwe jihad tegen de Verenigde Staten. Hij deed dat in een 5 minuten durende video. 

Volgens Zawahiri is de beslissing van de VS om hun ambassade naar Jeruzalem te verhuizen het ultieme bewijs dat onderhandelingen en "verzoenende taal" niets hebben opgeleverd voor de Palestijnen. In een vijf minuten durende video roept hij alle moslims op om een heilige oorlog te voeren tegen het land. 

Volgens Zawahiri toont president Trump het ware gelaat van de moderne kruistocht, en is alleen verzet en jihad daartegen gewapend.  Hij noemde  de Palestijnse autoriteit de "uitverkopers van Palestina". Zawahiri is de Egyptische arts die de leiding nam van Al Qaeda na de dood van Osama bin Laden in 2011.  

Meest gelezen