© Sabine Joosten

Zaakvoerders kippenbedrijf Heist-op-den-Berg aangehouden voor fraude

Het Antwerpse gerecht heeft twee zaakvoerders van een kippenbedrijf uit Heist-op-den-Berg aangehouden voor informatica- en fiscale fraude. Er wordt nog onderzocht of er ook sprake zou zijn van voedselfraude.

Bij een pluimveebedrijf in Heist-op-den-Berg is afgelopen weekend een grootschalige inval gebeurd. Speurders van de federale gerechtelijke politie en van het Federaal Voedselagentschap (FAVV) vielen er de groothandel en uitsnijderij in kippenvlees binnen. Ook bij de zaakvoerders thuis was er een huiszoeking.

Intussen heeft de onderzoeksrechter in Mechelen twee verdachten, de zaakvoerder en zijn partner, aangehouden op verdenking van informaticafraude, fiscale valsheden en gesjoemel met de btw-aangifte. 

Er zijn ernstige aanwijzingen dat het softwaresysteem waarmee het bedrijf facturen en leveringsbonnen aanmaakte, misbruikt werd. "Voor de fiscus zouden er mogelijk kleinere hoeveelheden vlees aangegeven zijn dan dat er in werkelijkheid werd verkocht", verduidelijkt het parket van Antwerpen.

Mogelijk ook voedselfraude

De speurders onderzoeken intussen nog of er ook sprake is van voedselfraude. Er zijn aanwijzingen dat er geknoeid is met de labels van de houdbaarheids­data op het vlees.

Het FAVV laat weten dat er op dit moment geen gevaar is voor de volksgezondheid. 

Meest gelezen