Vreg trekt vergunning van Belpower in

Voor het eerst verliest een energieleverancier in Vlaanderen zijn vergunning. De Vreg treedt op tegen Belpower, een elektriciteitsleverancier die gevestigd is in Brussel en die in Vlaanderen stroom levert aan ongeveer 6.000 gezinnen en 300 ondernemingen. De reden: problemen met de facturaties.

"Over Belpower komen al maanden klachten binnen zowel bij de Ombudsdienst voor Energie als bij ons", zegt Dirk Van Evercooren van de Vreg. "Het bedrijf slaagt er niet in zijn klanten correct te factureren. Daardoor heeft het ook financiële problemen gekregen."

Toch heeft de beslissing geen gevolgen voor de klanten. Want omdat Belpower nog een vergunning heeft in de andere Belgische gewesten, Brussel en in Wallonië, mag het bedrijf volgens de Europese regelgeving ook in Vlaanderen stroom blijven leveren.

"Wij geven met deze beslissing wel een belangrijk signaal aan de markt en aan de klanten. Het is voor het eerst in de bijna 15 jaar van vrijgemaakte energiemarkt in Vlaanderen dat wij ons genoodzaakt zien een leveranciersvergunning in te trekken", zo zegt Van Evercooren nog.

Meest gelezen