Vrouw pas na half uur bevrijd na zware crash tegen boom

In de Hoogstraat, de weg tussen Oedelem en Maldegem, is een vrouw maandagavond zwaar gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval.  

De vrouw reed richting Oedelem toen ze plots rond 21 uur de controle over het stuur van haar Volvo verloor en aan de rechterzijde zwaar in botsing kwam met een boom. De auto werd door de klap terug de rijbaan op geslingerd en kwam tot stilstand in de omgekeerde rijrichting.

De klap was bijzonder zwaar want een deel van het motorblok en de voorste rechter wielas werden uit het chassis gerukt. De vrouw zat stevig gekneld in het wrak en moest bevrijd worden door de brandweer.

Zowel de brandweer van Oostkamp als die van Maldegem kwamen ter plaatse. Pas na een half uur kon ze uit haar benarde positie worden bevrijd. Daartoe moest het portier worden opengeknipt.

De vrouw bleef bij bewustzijn en kreeg de dringendste zorgen toegediend door een MUG-arts. Ze werd daarna met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De Hoogstraat bleef lange tijd afgesloten voor het verkeer na het ongeval.

Meest gelezen