(c) Ronald van den Heerik/ Hollandse Hoogte

Achttien maanden voorwaardelijk voor propaganda terreurgroep IS in Bergen

De correctionele rechtbank van Bergen heeft een dertiger, afkomstig uit Kazachstan, veroordeeld tot achttien maanden voorwaardelijk voor haar deelname aan propaganda voor de terreurgroep IS.

Ze kreeg ook zes maanden voorwaardelijk voor het gebruik van valse identiteitspapieren tussen 2006 en 2011. De vrouw verbleef illegaal in ons land en leefde onder meer in Namen, La Louvière en Luik. Via sociale media voerde ze promotie voor IS, meer bepaald voor de gewapende strijd in Syrië tijdens de zomer van 2015.

Bij de bepaling van haar straf, werd rekening gehouden met haar familiale situatie. De vrouw heeft twee kinderen van vier en acht jaar oud. Ook het feit dat ze intussen met IS heeft gebroken en dat ze haar voorwaarden na veertien maanden cel goed heeft nageleefd, werden mee in rekening gebracht.

Meest gelezen