Jonas Roosens

Autoverkoper Cardoen komt in Franse handen

De aandeelhouders van Cardoen verkopen hun aandelen aan het Franse Aramisauto.com. De overname is vooral een aandelentransactie, zegt CEO Wim Vos. Het management blijft aan boord en de arbeidsvoorwaarden van het personeel blijven dezelfde. De naam Cardoen blijft ook bestaan.

De familie Cardoen en het investeringsfonds KeBek verkopen al hun aandelen aan het Franse Aramisauto.com. Volgens voormalig CEO Karel Cardoen past zijn bedrijf uitstekend in de ambitie van de Franse speler. "Ze willen een Europese groep uitbouwen. De bedoeling is om de volgende jaren in bijkomende landen uit te breiden." 

"We hadden de schaalvergroting ook nodig, want in Europa beteken we eigenlijk niets. In een grotere groep kunnen we betere prijzen onderhandelen." , zegt Cardoen. De twee bedrijven vullen elkaar ook goed aan volgens hem. Aramisauto.com begon als online platform en wil uitbreiden naar autosupermarkten. Cardoen begon als autosupermarkt en wil een sterker onlineplatform. "We kunnen veel van elkaar leren."

In de praktijk zou er weinig moeten veranderen. De naam Cardoen blijft bestaan, net als de uitbreidingsplannen. Zo openen de komende zes maanden vestigingen in Geel, Charleroi en Luik de deuren.  De onderneming heeft dertien autosupermarkten in België en er werken bijna 180 mensen. Ze draait op jaarbasis een omzet van 160 miljoen euro en verkoopt meer dan 13.000 auto's van 25 automerken.

Meest gelezen