"Determined to visit every museum on the list I was pretty sure the last one must be somewhere here" - Rinus Van de Velde

Bezoek 100 musea voor 50 euro met de nieuwe museumpas

Vanaf september kan je met de nieuwe museumpas ongelimiteerd naar 100 verschillende musea in België. MuseumPASSmusées is een samenwerking tussen Vlaanderen, Brussel en Wallonië en wordt gesteund door de ministers van Cultuur Sven Gatz en Alda Greoli.

Met een museumPASSmusées zal u 100 musea in België kunnen bezoeken voor een jaarlijks bedrag van 50 euro.  Het is de bedoeling om de musea zo laagdrempeliger te maken en museumbezoeken te promoten.

In Nederland heeft de museumpas meer dan een miljoen gebruikers. In België hopen we ook op een groot succes

Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur

Ambities

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) koestert alvast hoge ambities: "In Nederland bestaat de Museumkaart al meer dan dertig jaar en kan die rekenen op meer dan een miljoen gebruikers. In België hopen we ook op zo’n groot succes." In Nederland kost een museumpas ongeveer evenveel, dus voor die prijs kan het wel een succes worden.

Voorlopig zijn er 100 musea waaronder grote namen als het Jubelparkmuseum in Brussel en de Musea voor Schone Kunsten in Gent en Antwerpen. Het is de bedoeling dat het aanbod blijft groeien. Voor een volledig overzicht kan u vanaf morgen terecht op de site van de museumpass.

(Lees verder onder afbeelding)

"Whaw" - Eva Mouton

Collector's edition

Voor de inwijding van de nieuwe museumkaart worden er 6.000 exclusieve passen in voorverkoop aangeboden. Zes Belgische kunstenaars, onder wie Rinus Van de Velde, Eva Mouton en Jacques Charlier, maakten exclusieve ontwerpen om de pas te promoten. Wie zo'n pas koopt, kan hem al in avant-première gebruiken vanaf juni. Voor de reguliere verkoop is het dus wachten tot september.

"La route de l'art" - Jacques Charlier

Meest gelezen