Beste "Britse Live Event" vond plaats in Ieper

De Ieperlingen mogen blinken van trots, want het beste "Britse Live Event" vond plaats op hun Grote Markt. Het gaat over "World War One Remembered: Passchendaele". Dat is het grote video- en toneelspektakel van vorige zomer in 2017 om de Slag om Passendale te herdenken.

Het productieteam van de BBC, dat die show gemaakt heeft, krijgt nu de BAFTA voor beste "Live Event". BAFTA staat voor British Academy of Film and Television Arts. Duizend mensen waren betrokken bij de voorbereiding en de uitvoering van de show. De toeschouwers waren toen heel enthousiast. "Ik vond het super mooi, het was echt de moeite. Zeker met die lichtjes op de Lakenhalle", vertelt een vrouw.

Britse royals

Je kon op de Lakenhalle in Ieper toen interviews met veteranen zien en verhalen uit de eerste hand van soldaten en verpleegsters uit de Eerste Wereldoorlog lezen. Ook de Britse prins William en prinses Kate kwamen toen kijken.

Meest gelezen