Videospeler inladen...

Zware brand in loods in Koekelberg: parket stuurt branddeskundige

In de Brusselse gemeente Koekelberg heeft gisterenavond een zware brand gewoed in een loods. Die brandde volledig uit. In de loods lagen voornamelijke plastic en hout opgeslagen. Een branddeskundige zal de brand nu onderzoeken.

Het vuur veroorzaakte een dikke zwarte rookpluim die van ver te zien was. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de loods is wel volledig in de as gelegd. Eén persoon is in shock naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Het parket van Brussel heeft een branddeskundige aangesteld die vandaag ter plaatse zal gaan.

Er blijft ook een kleine veiligheidszone ingesteld, zegt Johan Berckmans van de politiezone Brussel-West.

De dikke rookwolk was zeer hinderlijk voor de omwonenden. Daardoor zijn een 40-tal mensen geëvacueerd. Het gaat om mensen die in de twee aangrenzende huizen wonen. Zij mogen vandaag terugkeren naar huis.

Meest gelezen