Deze 6 streetartkunstenaars nemen North West Walls dit jaar onder handen

De namen van de kunstenaars die het streetartfestival North West Walls in het Festivalpark van Rock Werchter dit jaar voor hun rekening nemen, zijn bekend. Het gaat om Bik Ismo, Joram Roukes, Adele Renault, Mantra, Mohamed L’Ghacham en Hyuro.

Sinds 2014 vindt in de marge van Rock Werchter elk jaar North West Walls plaats, een streetartfestival waarbij verschillende kunstenaars meerdere metershoge containerconstructies onder handen nemen. Die blijven permanent in het Festivalpark staan en vormen zo een baken in het landschap.

Binnenkort verdwijnen de tekeningen die vorig jaar op de containers zijn aangebracht onder een laag neutrale verf om plaats te maken voor werk van 6 nieuwe kunstenaars. Deze keer gaat het om Bik Ismo (Puerto Rico), Joram Roukes (Nederland), Adele Renault (België), Mantra (Frankrijk), Mohamed L’Ghacham (Marokko/Spanje) en Hyuro (Argentinië).

Arne Quinze is de curator van North West Walls. Met het streetartfestival wil hij de aandacht vestigen op het nut van diversiteit in de publieke ruimte. Hij wil mensen aanzetten om creatiever en bewuster met hun omgeving om te gaan.

Meest gelezen