Eerste sociale kruidenier in Diest

In het Begijnhof van Diest is de eerste sociale kruidenier van de stad geopend. In zo'n winkel is iedereen welkom, maar mensen die in kansarmoede leven, betalen er ook minder en het is ook nog eens een ontmoetingsplaats voor een gezellige babbel, vertelt schepen Willy Goos.

"De bedoeling is dat we iedereen gezonde, betaalbare en verse voeding aanbieden. Ook voor wie over een beperkter budget beschikt. We hanteren twee tarieven; één voor klanten die van een sociaal tarief kunnen genieten, en een tarief voor solidaire klanten die het initiatief goedgezind zijn, en dus producten kunnen kopen aan scherpe marktprijzen", zegt Goos.

De winkel in Diest verkoopt basisproducten verzorging en gezonde voeding en is elke dinsdag- en vrijdagnamiddag open.

Meest gelezen