Elon Musk wil Tesla "grondig" reorganiseren

Volgens verschillende Amerikaanse nieuwsmedia komt er een grondige reorganisatie aan bij de producent van elektrische auto's Tesla. Het bedrijf heeft te maken met productieproblemen bij zijn belangrijke Model 3. Topman Elon Musk zou in een interne memo de herstructurering aangekondigd hebben.

Musk zou in de memo geschreven hebben dat hij "de structuur van het bedrijf wil afvlakken, de communicatie wil verbeteren en activiteiten wil wegsnijden die niet van levensbelang zijn voor het succes van Tesla".

Welke gevolgen de aankondiging concreet zal hebben voor het personeel en de managementstructuur, is niet duidelijk. Tesla wilde voorlopig niet reageren. Maar beleggers ontvingen het nieuws alvast niet goed. Het aandeel Tesla eindigde meer dan 3 procent in het rood.

Tesla kreeg ook de voorbije maanden rake klappen. In het eerste kwartaal van het boekjaar leed het het grootste kwartaalverlies uit zijn geschiedenis. De autobouwer kampt ook met productieproblemen met het Model 3. Het bedrijf ligt al een half jaar achter op het oorspronkelijke tijdschema.

Meest gelezen