Geldautomaat opgeblazen aan Gouden Kruispunt in Tielt-Winge

Vannacht is een geldautomaat van de KBC met explosieven opgeblazen. Dat gebeurde aan het Gouden Kruispunt, het bekende winkelcentrum in Tielt-Winge.

Rond 4 uur was er in de buurt een luide knal te horen. Het gerecht kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Een aantal winkels en horecazaken in de omgeving blijft voorlopig gesloten.

Windschermen beschadigd 

Maxime Willems van de brasserie naast de geldautomaat, vernam het nieuws via Facebook. "De windschermen aan mijn terras zijn beschadigd. De deur van de geldautomaat vloog erdoor. Bovendien zijn ook mijn camera's onklaar gemaakt. Veel papierwerk dus voor mij en de verzekering. Ik hoop wel vanmiddag open te kunnen gaan".

Plofkoffers 

Negen jaar geleden werd ook al een andere geldautomaat aan het Gouden Kruispunt opgeblazen. "De schade is groot maar vermoedelijk zit het geld ook nu in plofkoffers. Veel zullen de overvallers er dus niet aan hebben" aldus nog Maxime.

Meest gelezen