Hakken op de rode loper? Weg met die onzin

Kristen Stewart heeft op het filmfestival van Cannes een ferm statement gemaakt.  Toen ze de rode loper opging trok ze voor het oog van alle perslui  haar schoenen met hoge hakken uit.  De actrice hoopt zo een punt te maken tegen de organisatoren van het jaarlijkse filmfestival.

U kent de 28-jarige Stewart misschien van haar rollen in Twilight, of Snow White and the Huntsmen.  Stewart vindt het 'schoenenbeleid' van de filmorganisatoren seksistisch.  Als vrouw ben je namelijk verplicht om op de rode loper van Cannes hakken te dragen.  Platte schoenen zijn verboden.

2018 Invision

Je kan mij toch niets vragen dat een man ook niet moet doen?

Tientallen fotografen en cameralui konden registreren hoe Stewart, nadat ze de rode loper op haar hakken was opgestapt, haar schoenen uittrok en op haar blote voeten doorliep, terwijl ze haar schoenen mét hakken gewoon in de hand hield.  Stewart had vroeger al haar ongenoegen geuit over de schoenvoorschriften van het festival, en voegde nu dus de daad bij het woord.  "Als ik met een man de rode loper oploop en iemand houdt me tegen omdat ik geen hakken draag, geef ik gewoon als antwoord 'hoezo, hij toch ook niet?'".  Het statement van Stewart gaat viraal op de sociale media, met veel 'likes' erbij.

Meest gelezen