Illegaal pokertoernooi overvallen in Aarschot

Een vijftal mensen heeft zondagnacht een woning in Aarschot overvallen waar een illegaal pokertornooi aan de gang was. Niemand kon opgepakt worden.

Afgeschermd met gordijnen werden in een woning aan het station illegale pokertornooien georganiseerd. “Geregeld gingen daar mannen binnen en buiten. Ook konden ze niet zwijgen over hun pokerspelletjes”, zegt een van de buren.

Zondagnacht waren er zo’n 20 mensen aan het pokeren. Rond half drie vielen een vijftal personen de woning binnen. "Minstens twee van hen hadden een wapen op zak", zegt Sarah Callewaert van het Leuvense parket. "Er werd een schot gelost, waarbij iemand lichtgewond raakte." Niet veel later gingen de overvallers aan de haal met de portefeuilles en gsm’s van de aanwezigen. Toen de politie ter plaatse kwam, waren veel deelnemers van het tornooi al verdwenen. Ook de overvallers konden niet opgepakt worden. De woning is intussen verzegeld.

Wanneer is pokeren illegaal?

Volgens de Kansspelcommissie is pokeren voor geld meestal bij wet verboden. Tenzij het in een beschermde omgeving - zoals een erkend casino - gebeurt. Of op een erkende website.

Zelf een partijtje poker organiseren is alleen toegestaan als de inzet beperkt blijft tot 20 euro. Wanneer je regelmatig voor geld pokert en er winst probeert uit te slaan, wordt het wel problematisch en zal de Kansspelcommissie ingrijpen. Hoe groot de inzet van het tornooi in Aarschot precies was, is niet bekend.

Meest gelezen