AFP or licensors

Indonesische politie schiet terreurverdachte dood

Eén verdachte die wellicht betrokken was bij het dodelijk geweld van vorig weekend in het Indonesische Surabaya  is gearresteerd.  Dertien andere verdachten zijn opgepakt.  Het is niet duidelijk of alle verantwoordelijken van de 'gezinsaanslagen' nu opgepakt zijn.

Het nieuws kwam binnen als een nieuwe vorm van terreur: het gezin als terroristische cel.  Vorig weekend bliezen twee gezinnen , ouders én kinderen, zich op bij  twee verschillende zelfmoordaanslagen die aan minstens dertien mensen het leven kostten.

Zondag werden drie kerken in Surabaya aangevallen door terroristen uit hetzelfde gezin, die met een brommer en een auto inreden op hun doelwit.  Ook de dochters van het gezin,  van acht en twaalf jaar, werden daarbij gedood.  Een dag later was er in hetzelfde Surabaya, met drie miljoen inwoners de op één na grootste stad van Indonesië, opnieuw een aanslag, deze keer tegen het hoofdkwartier van de politie.  In totaal vielen er in die twee dagen 26 doden, onder wie dertien terroristen (hun kinderen inbegrepen).  IS eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslagen op.  De politie kamde vandaag eerst het huis van het gezin uit dat maandag het politiegebouw had aangevallen.  Nadien werd één verdachte doodgeschoten en zijn dertien andere terreurverdachten gearresteerd.

Meest gelezen