Videospeler inladen...

Israëlische ambassadeur in België: "De 55 doden in Gaza waren allemaal terroristen"

De Israëlische ambassadeur in België Simona Frankel zegt dat de Palestijnse doden die gisteren vielen bij demonstraties aan de Gazastrook, allemaal terroristen zijn. Frankel deed de uitspraak vanochtend tijdens een interview bij de RTBF. 

"Ik betreur alle doden, zelfs de 55 terroristen die de grens probeerden over te steken." Met die woorden reageerde de Israëlische ambassadeur in België op de 55 slachtoffers die gisteren onder de Palestijnen vielen in de Gazastrook. Ze werden neergeschoten door het Israëlische leger toen ze protesteerden tegen de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem.

Onder de doden zijn ook kinderen en een  baby. Beschouwde ze hen ook als terroristen, vroeg de journalist zich af.  Frankel: "Mensen brengen hun kinderen en baby's mee naar een demonstratie aan de grensstreek, die allesbehalve rustig verloopt. Het is de terroristische groepering Hamas die de bevolking gijzelt en hen de dood instuurt. Hamas is als enige verantwoordelijk voor hun dood". 

Hamas heeft beslist om vrouwen, mannen en kinderen op te offeren in een gemediatiseerde oorlog. Wij willen enkel onze burgers beschermen.

Simona Frankel

Toen Frankels mening gevraagd werd over het feit dat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) het disproportionele geweld van de Israëlische troepen veroordeelt, antwoordde ze: "Ik begrijp het woord "disproportioneel" niet. Moeten er eerste doden vallen aan de Israëlische kant om te kunnen spreken over proportioneel geweld ?"

Het volledige interview is te beluisteren op rtbf.be.

Meest gelezen