Foto Kurt

Jan Fabre krijgt tentoonstelling in Parijs en Saint-Paul-de-Vence

Werken van de Antwerpse kunstenaar Jan Fabre zijn binnenkort te zien op tentoonstellingen in Parijs en in Saint-Paul-de-Vence, bij Nice. De tentoonstelling van Fabre in Parijs zal een nieuwe tentoonstellingsruimte van de Galerie Templon openen.

De Galerie Templon in Parijs heeft Fabre carte blanche gegeven voor de opening van haar nieuwe tentoonstellingsruimte "Grenier Saint-Lazare". Fabre stelt er op 280 vierkante meter een nieuwe verzameling kunstwerken - tekeningen en beeldhouwwerken - voor die een complex, schalks en subversief portret van België schetsen.

Enkele van de tentoongestelde werken zijn "Sexy orgue de barbarie" (2017), "Folklore sexuel belge" (2017-2018) en "Mer du Nord sexuelle belge" (2018).

In het museum Fondation Marguerite et Aimé Maeght in Saint-Paul-de-Vence opent eind juni dan weer een grote tentoonstelling van Fabre met de naam "Ma nation: l'Imagination". Die tentoonstelling wordt voornamelijk gewijd aan zijn marmeren beelden en zijn tekeningen over lichaam, geest en dromen, en vooral verbeelding, in dialoog met wetenschappelijke ontdekkingen.

Fabre wilde een spirituele tentoonstelling ontwerpen, tegelijk dromerig en serieus, maar met ironie en humor in de stijl van James Ensor.

De tentoonstelling in Parijs loopt van 17 mei tot 21 juli, die in Saint-Paul-de-Vence van 30 juni tot 11 november.

Meest gelezen