Na fietsknooppunten ook knooppunten voor lopers in Gent

Fietsers gebruiken al heel vaak fietsknooppunten om fietsroutes uit te stippelen. De universiteit van Gent en de stad Gent werken nu ook aan knooppunten voor lopers. Zodat ook zij mooie looproutes kunnen samenstellen. Gent wil daarmee dé loopstad van Vlaanderen worden.

De loopknooppunten zullen wel niet te zien zijn op bordjes, zoals de gekende fietsknooppunten. De knooppunten worden verwerkt in een app voor de smartphone. De UGent zal die bouwen. 

Om die app te ontwikkelen wordt er aan Gentenaars gevraagd om volgende week (tussen 19 en 26 mei) hun favoriete looproute te delen via de website runamic.be. Op basis van al die gegevens zal de Ugent een loopnetwerk uittekenen over de hele stad. Zo zal je als loper bepaalde routes kunnen combineren of nieuwe delen van de stad leren kennen. Je zal ook kunnen aangeven of je liever langs het water loopt of onderweg langs Gentse monumenten wilt passeren. Uiteindelijk zullen ook wandelaars, of zelfs toeristen, de app kunnen gebruiken. 

Meest gelezen