Videospeler inladen...

Koning Filip is op bezoek in Torhout en Westrozebeke

Hoog bezoek in Torhout en Westrozebeke! Koning Filip bezocht er de scholengroep Sint-Rembert in Torhout en het bedrijf Greenyard Frozen. Beiden zijn bezig met duaal leren, de combinatie van leren in de klas met stages in een bedrijf, en laat dat nu net ook een stokpaardje van onze vorst zijn.

De scholengroep Sint-Rembert wil vanaf volgend jaar het duaal leren invoeren. De koning had daarnaast ook veel belangstelling voor het systeem van de campusschool, waarbij de leerlingen eerst mogen proeven van beroeps-, technisch- en algemeen onderwijs om dan pas na twee jaar een meer definitieve keuze te maken.

Filip bezocht op de campus van Sint-Rembert ook nog de schoolhoeve. Daarna ging het naar Greenyard Frozen, een fruit- en groentenbedrijf uit Westrozebeke bij Staden, dat nu al nauw met verschillende scholen samenwerkt.

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen