Limburgse peren nu ook op de markt in Vietnam

De Limburgse Conference is nu ook in Vietnam op de markt gebracht. Drie jaar geleden werd de aanvraag voor de export van de Conferencepeer naar Vietnam aangevraagd en gisteren zijn de eerste peren er aangekomen.

Door de boycot van Rusland, moest de Belgische Fruitveiling in Sint-Truiden dringend op zoek naar nieuwe afzetmarkten. "We exporteren al een tijdje naar China, en ook Canada en Brazilië zijn er de voorbije jaren bijgekomen. En nu is dus Vietnam aan de beurt", vertelt Filip Lowette van de BFV. "Vietnam is net als China een land met veel consumenten dus verwachten we er veel van."

Nog andere landen?

De BFV wil ook graag peren exporteren naar de Verenigde staten, Peru, Ecuador en Bolivië. Maar de onderhandelingen daarover lopen nog. "In de meeste landen buiten Europa moet je eerst de expliciete toestemming krijgen om er iets naar te exporteren. En over die protocols moet onderhandeld worden met de lokale agentschappen voor voedselveiligheid", aldus Lowette.

Meest gelezen