Videospeler inladen...

Man die Abdeslam oppikte na aanslagen Parijs weer vrijgelaten in Frankrijk

Hamza Attou, de man die samen met een vriend terrorist Salah Abdeslam ging ophalen in Parijs na de aanslagen van 13 november, is vrijgelaten onder voorwaarden in Frankrijk. Hij mag dus uit de cel in afwachting van zijn proces. Dat meldt RTL info en bevestigt het federaal parket. De man was eerder door ons land aan Frankrijk overgeleverd.

In de nacht van 13 op 14 november belde Salah Abdeslam twee vrienden op. Hij vroeg om hem te komen ophalen in Parijs, waar net de aanslagen waren gebeurd. De twee reden naar de Franse hoofstad en namen Abdeslam vervolgens mee terug naar Brussel.  De twee vrienden waren Hamza Attou en Mohammed Amri. Tijdens hun terugrit wordt het drietal gefilmd in een tankstation.

Op zaterdag 14 november werden zowel Attou als Amri opgepakt. Enkele maanden later vroeg Frankrijk om hun overlevering. Rond de zomer van 2016 werden de twee effectief naar daar gebracht.

Intussen is Hamza Attou in Frankrijk vrijgelaten onder voorwaarden. Daar kreeg ook het federaal parket in ons land melding van. Attou mag dus uit de cel, in afwachting van zijn proces. Tot nu toe wordt hij enkel verdacht van 'heling van misdadigers' in een terroristische context. Bij een eventuele veroordeling is er een mogelijkheid dat hij de straf in ons land gaat uitzitten. Over zijn kompaan Mohammed Amri is er voorlopig nog niks bekend.

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen