Philippe Geubels speelt man met liefdesverdriet in komische fictiereeks "Geub"

Philippe Geubels gaat opnieuw acteren. Hij vertolkt de hoofdrol in een nieuwe komische fictiereeks op Eén en het Nederlandse RTL. Dat schrijven de media van De Persgroep en is bevestigd. De opnames voor Geubels starten volgende maand al en de sitcom krijgt als voorlopige titel "Geub".  

Ik ben vereerd, verheugd en doodsbang

Geubels is niet aan zijn proefstuk toe: hij had al een rolletje in de K3-film "Dierenhotel" uit 2014. Hij speelde toen een piccolo. Deze keer speelt hij "een versie van zijn doodnormale zelf". 

In "Geub" krijgt Geubels een relationele tegenslag te verwerken wanneer zijn vrouw ervandoor gaat met een intellectuele, charismatische en 63-jarige Nederlander. Dat bezorgt Geubels een onaangenaam hoge dosis liefdesverdriet, waardoor ook zijn carrière als komiek in een dip raakt.

"Ik ben vereerd, verheugd en doodsbang", zegt Geubels over²² zijn acteerdebuut op tv. "Geub" is van de hand van Jan Dircksens en Jan Reymen, die ook meewerkten aan het programma "Geubels en de Belgen". De nieuwe sitcom wordt geproduceerd door Woestijnvis. Een uitzenddatum ligt nog niet vast.

© VRT- Sofie Gheysens

Geubels was dit voorjaar op Eén te zien in het felgesmaakte "Taboe" (foto hierboven).  De stand-upcomedian tastte toen de grenzen van de humor af en trok op avontuur met mensen met wie je normaal niet lacht. Het programma was op zondagavond goed voor 1 tot 1,7 miljoen kijkers.  

Meest gelezen