Videospeler inladen...

President Poetin opent nieuwe brug naar de Krim aan het stuur van een feloranje vrachtwagen

De Russische president Vladimir Poetin heeft de nieuwe brug tussen het schiereiland de Krim en het Russische vasteland officieel ingehuldigd.  Het schiereiland werd in 2014 geannexeerd door Rusland. Hij deed dit door aan het stuur van een feloranje vrachtwagen de brug over te rijden. Voor het Kremlin is de brug erg symbolisch. De inhuldiging was dan ook live te volgen.

Poetin werd in zijn triomftocht over de brug gevolgd door ongeveer 35 voertuigen. De brug van de Krim is 19 kilometer lang en verbindt het schiereiland Kertsj op de Krim met het schiereiland Taman in het zuiden van Rusland. 

Rusland annexeerde de Krim in maart 2014. Oekraïne blijft de Krim als een deel van zijn grondgebied beschouwen. Het Westen veroordeelde de beslissing van Moskou als een schending van het volkenrecht.

Meest gelezen