PS en SP.A gaan samen voor vernieuwing in Schaarbeek

 De PS en de SP.A trekken in Schaarbeek samen naar de kiezer. Dat werd maandagavond goedgekeurd op de Algemene Vergaderingen van de socialistische partijen. Matthieu Degrez (PS) is lijsttrekker en Hannelore Goeman (SP.A) staat op de tweede plaats van de PS/SP.A- lijst. Samen willen ze vernieuwing brengen in Schaarbeek en dan vooral de ruwere wijken van "Laag Schaarbeek".

De eerste opdracht van de 34-jarige Degrez en de 33-jarige Goeman wordt het veroveren van een zitje in de gemeenteraad. Om dat te verwezenlijken, zullen ze de steun krijgen van enkele ervaren politici, maar de samenstelling van de lijst wordt pas later bekend gemaakt.

De ambitie van Degrez en Goeman is om van Schaarbeek opnieuw een gemeente te maken die voor iedereen toegankelijk is en de groeiende dualiteit weg te werken. De keuzes die ze maken moeten het samenleven promoten.

Jongeren, verkeersveiligheid en sociale woningen

"We wonen in een prachtige gemeente, maar ik zie ook wat er fout loopt. Nergens zijn er zoveel jongeren, nergens zo weinig ruimte om hun ding te doen. Ook de verkeersveiligheid wordt veel te weinig au sérieux genomen. Waar zijn de fietspaden en straten waar je veilig kan rondwandelen?", vraagt Goeman zich af.

Lijsttrekker Degrez zag de afgelopen jaren heel wat fout lopen. "Er zijn een aantal domeinen waar de huidige meerderheid duidelijk gefaald heeft. Waarom zijn de sociale woningen nog niet gerenoveerd? Er moeten er trouwens bijgebouwd worden, want mensen leven in mensonwaardige omstandigheden", stelt Degrez.

Meest gelezen