Videospeler inladen...

Reynders roept Israëlische ambassadeur op het matje

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders roept de ambassadeur van Israël in ons land, Simona Frankel, op het matje in verband met haar uitspraken op de RTBF over het geweld aan de grens van Israël en Gaza.

Frankel zei dat de 55 Palestijnen die bij het geweld omkwamen allemaal terroristen waren, ook de kinderen. Reynders noemt die uitspraken onaanvaardbaar en heeft zijn administratie onmiddellijk de opdracht gegeven de ambassadeur op het matje te roepen.

"De reactie van de Israëlische militairen was niet proportioneel met het protest van de Palestijnen, dat heb ik gisteren al gezegd. Maar om dan nog te horen dat de doden en de gewonden langs Palestijnse kant alleen maar terroristen waren, dat is voor onaanvaardbaar", zegt Reynders.

Buitenlandse Zaken zal de ambassadeur nu wijzen op het nodige respect dat Israël aan de dag moet leggen voor zijn internationale engagementen, onder meer over het gebruik van geweld en het respect voor de rechtsstaat, zegt Reynders nog.

Meest gelezen