Stad Brussel betaalt 1,6 miljoen om werken voetgangerszone te versnellen

De stad Brussel zal een bedrag van 1.621.405,57 euro betalen aan de aannemer van de werken aan de voetgangerszone om deze te versnellen. Dat werd maandag bekendgemaakt op de Brusselse gemeenteraad.

De oppositie vreest dat kwaliteit van de voetgangerszone erop achteruit gaat door overhaast te willen werken.

Het college van de stad Brussel wil het volgende deel van de voetgangerszone, tussen het Fontainasplein en de Rijkeklarenstraat, graag volledig afgewerkt zien tegen september 2018, net voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De zone voor de Beurs wordt pas in 2019 aangepakt. Intussen klagen de handelaars al vele maanden dat de situatie niet houdbaar is. De stad Brussel betaalt nu een schijf van 1,6 miljoen euro om de werken te versnellen.

Oppositieleden Christian Ceux (cdH), Fabian Maingain (DéFI) en Johan Van den Driessche (N-VA) begrijpen dat men vooruitgang wil, maar maken zich zorgen over de gekozen stenen en de kwaliteit van de afwerking. "Het is in de eerste plaats spijtig dat de Brusselaar twee keer betaalt. De voetgangerszone snel afwerken zal ook ten koste gaan van de kwaliteit. We zullen zien wat dat binnen zes maanden geeft", stelt Ceux.

Vanuit het college kwam er geen antwoord op de uitgave, maar de meerderheidsleden Naima Maati (PS) en David Weytsman (MR) benadrukten dat er nu wel snel gewerkt moet worden om de stad zijn glans terug te geven. "Ik wil het college bedanken, want de handelaars vragen al maanden om de werken te versnellen", aldus Weytsman.

Meest gelezen