Onduidelijk of Thomas Markle zijn dochter Meghan zal weggeven: "Moeilijke situatie voor Ms Markle" 

Het is onduidelijk geworden of Thomas Markle senior zijn dochter Meghan zal begeleiden richting altaar (en de Britse prins Harry) aanstaande zaterdag. De Amerikaanse entertainmentsite TMZ schrijft dat hij zich schaamt nadat bekend was geraakt dat hij samenwerkte met een paparazzo voor foto's. Volgens TMZ kreeg Thomas Markle (73) vorige week ook een hartaanval.   

Zaterdag zit bruid Meghan Markle samen met haar moeder Doria Ragland in een auto richting Windsor Castle voor haar royal wedding met prins Harry. In St George's Chapel zou ze dan opgewacht worden door haar vader om begeleid te worden naar het altaar. Maar de Amerikaanse site TMZ spreekt die familiereünie plots formeel tegen.

Thomas Markle zou het Britse hof niet langer in verlegenheid willen brengen. Aanleiding is de ophef rond een verhaal van The Mail on Sunday vorig weekend. De krant bracht naar buiten dat Thomas Markle samenwerkte met een paparazzo in ruil voor geld. Hij had zich bewust laten fotograferen toen hij onder meer in een internetcafé naar artikels van het nakende huwelijk keek. De foto's werden gretig opgepikt.

TMZ maakt ook melding van een medische reden waarom Thomas Markle niet van Mexico naar Windsor afzakt: de 73-jarige oude man zou recent een hartaanval hebben gekregen.   

Thomas Markle leeft al jaren als een heuse kluizenaar in Mexico. Daar wil iedereen nu praten met hem.
Meghan Markle met haar moeder Doria Ragland (links). Zij is al aangekomen in Londen.
AFP or licensors

Geen bevestiging maar ook geen ontkenning

Prins Harry reageerde gisteravond en vraagt vooral begrip en respect voor "Ms Markle in deze moeilijke situatie, in de dagen net voor haar huwelijk". Kensington Palace bevestigt het verhaal van TMZ daarmee niet, maar ontkent ook niet. Volgens BBC-verslaggever Nicholas Witchell is Meghan Markle momenteel heel bezorgd over haar vader. Hij leeft teruggetrokken in Mexico en is erg timide van aard. "Het is echter haar innigste wens dat hij er zaterdag is om haar te steunen", stelt Witchell.

AFP or licensors

Harry krijgt er een complexe schoonfamilie bij

Het verhaal over een financiële overeenkomst tussen Thomas Markle en een paparazzo is inderdaad vervelend voor de Britse koninklijke familie, en zeker voor prins Harry die sowieso een moeilijke relatie heeft met de roddelpers. Hij heeft paparazzi altijd de dood van zijn moeder, wijlen prinses Diana, verweten.

Hij moest eind 2016 ook naar buiten komen met zijn relatie onder druk van diezelfde paparazzi die in de VS op vriendin Meghan Markle "joegen", een poging tot inbraak hadden ondernomen in haar garage en voor de deur kampeerden van haar ex-man en moeder Doria Ragland.  

Tijd om je te vermannen, Harry !

De prins krijgt er bovendien - en beseft dat maar al te goed - een erg complexe schoonfamilie bij. Meghans oudere halfbroer Thomas Markle junior kwam in aanvaring met de politie voor huiselijk geweld, heeft een drankprobleem en stuurde begin mei een brief naar de pers om prins Harry te waarschuwen. Hij noemde zijn zus een derderangs actrice en had als advies aan zijn toekomstige schoonbroer dat "het nog niet te laat is om het nephuwelijk af te blazen".

Meghans halfzus Samantha Markle plant dan weer een "alles onthullend" boek over haar beroemde zus. Intussen geeft ze journalisten bijna dagelijks een veeg uit de pan op Twitter en is ze razend dat ze geen huwelijksuitnodiging kreeg. "Meghan mag de Markles niét negeren" en "Het wordt tijd dat Harry zich vermant", klinkt het onomwonden.

Supplied by WENN

Samantha Markle stelt ook dat zij haar vader adviseerde om samen te werken met een paparazzo om een "positief beeld" van hem te schetsen. En met haar broer Thomas botert het precies ook niet: ze noemt hem op sociale media "lying scumbag" (een liegend stuk afval).

Meest gelezen