Vlaamse frieten en peren in Vietnam

Belgische frietjes in Vietnam? Het kan. Ons land voert bijna 3.000 ton diepvriesfrieten uit naar het Aziatische land. Sinds 2016 vinden ook Belgische groenten en fruit hun weg naar de lokale markt. Met een handelsmissie proberen Vlaamse bedrijven hun producten nog meer te promoten in Vietnam. 

Geert Bourgeois was de afgelopen dagen op handelsmissie in Vietnam. Enkele Vlaamse bedrijven gingen maar al te graag mee om hun greep op de groeiende lokale markt te verstevigen. Belgische frieten zijn al een gevestigde waarde op de Vietnamese markt. 40 procent van de ingevoerde frieten in het land komen uit ons land, goed voor meer dan twee miljoen euro en bijna 3.000 ton.

De Belgische peren zijn nieuw in het Aziatische land. Na een lange inspanning kregen de fruitveilingen in 2016 toegang tot een nieuwe afzetmarkt voor de conferencepeer. Andere sectoren die zich bij de handelsmissie scharen zijn de varkens- en de pluimveesector.

Meest gelezen