Agenten patrouilleren op de fiets in Vilvoorde en Machelen

De politiezone VIMA heeft haar nieuwe fietsbrigade voorgesteld. Door op de fiets te patrouilleren willen de agenten beter aanspreekbaar zijn.

Woensdagmiddag heeft de politiezone van Vilvoorde en Machelen (VIMA) haar nieuwe fietsbrigade voorgesteld. Tot nu toe hadden ze daar nog geen agenten op de fiets. Agenten die op de fiets patrouilleren staan dichter bij de bevolking en zijn makkelijker aanspreekbaar.

Jongeren 

Ook willen zij dichter bij jongeren staan. Jongeren die aan sportparken of pleintjes voor overlast zorgen, de zogenoemde 'hangjongeren'. "We willen met hen in dialoog gaan en problemen bespreekbaar maken of ze voorkomen of oplossen", zegt Glen Leyers, hij is de teamleider van de nieuwe fietsbrigade. 

In eerste instantie is de fietsbrigade met drie, op termijn zullen er vijf agenten rondfietsen. Niet alleen overdag maar ook tot een stuk in de late avond. 

Meest gelezen