Anton Corbijn

Anton Corbijn komt met expo naar Antwerpen in kader van nieuw fotofestival

Anton Corbijn komt voor het eerst in meer dan 10 jaar opnieuw met een solotentoonstelling naar België in het kader van een nieuw fotofestival in Antwerpen. De eerste editie van AntwerpPhoto stelt meteen vier exposities voor. 

Corbijn (foto hieronder) is de Nederlandse fotograaf en regisseur die vooral bekend is van zijn zwart-witfoto's van muzikanten. Onder zijn bekende modellen zijn onder anderen U2, The Rolling Stones, Depeche Mode, R.E.M. en Nick Cave (foto boven). Speciaal voor Antwerp Photo is "Anton Corbijn, 1-2-3-4" aangevuld met enkele nooit eerder getoonde stukken. Anton Corbijn komt eind juni ook zelf naar Antwerpen voor een lezing. 

AP

Daarnaast zijn er nog drie andere expo's. Iconobelge is een groepstentoonstelling met werk van meer dan 30 Belgische fotografen, onder hen Carl De Keyzer, Stephan Vanfleteren en Bieke Depoorter.  

De expositie van de Prix Carmignac, een prestigieuze internationale prijs voor fotojournalistiek, toont werk van de twee meest recente laureaten Lizzie Sadin en Narciso Contreras. Van Sadin wordt haar reportage rond vrouwenhandel in Nepal getoond. De beelden van Contreras geven een gezicht aan de slachtoffers van mensenhandel in Libië. 

Lizzie Sadin

De vierde expo toont werk van de documentaire fotograaf Michael Wolf, onder meer uit zijn project Architecture of Density. In deze reeks brengt hij de architectuur van de grootstad Hongkong in beeld. 

Michael Wolf

“We willen met AntwerpPhoto tonen wat er leeft binnen de wereld van de fotografie", zegt initiatiefneemster Kaat Celis. "Voor deze eerste editie hebben we een kwalitatief en ambitieus programma samengesteld dat hopelijk een breed publiek zal boeien, van de rasechte fotografiekenner tot de geïnteresseerde passant.”

AntwerpPhoto loopt van 24 juni tot en met 30 september in het historische Loodswezen in Antwerpen.  

Meest gelezen