Jonas Roosens

Antwerpse politie vat veroordeelde drugsdealer na korte achtervolging

De lokale politie van Antwerpen heeft dinsdag een voortvluchtige drugscrimineel gevat die nog een celstraf van zeven jaar moet uitzitten. Een politieman die niet in dienst was, herkende de 28-jarige man in een broodjeszaak in Merksem en trommelde het snelleresponsteam (SRT) op omdat de verdachte bekend stond als bekwaam kickbokser.

De drugscrimineel was eerder bij verstek veroordeeld omdat hij door het gerecht gezien werd als een spilfiguur in een organisatie die instond voor de verkoop van cocaïne in Antwerpen. Hij was ook betrokken bij de invoer van 124 kilo cocaïne via de haven van Rotterdam - een lading die door de politie werd onderschept.

De voortvluchtige liep dinsdag te voet weg toen hij de politie zag arriveren. Na een korte achtervolging te voet werd hij ingerekend.

Meest gelezen