Belle Perez laat zich opsluiten voor het goede doel

Belle Perez laat zich een hele dag opsluiten in een kooi van 1 op 2 meter om aandacht te vragen voor het probleem rond kinderprostitutie. Hiermee wil ze ook geld inzamelen voor de hulporganisatie "Free a Girl".

Net zoals in India

Belle Perez laat zich tussen 11 en 21 uur opsluiten in een soort kooi die in restaurant de Rooden Hoed staat in Antwerpen. De kooi symboliseert de gevangenschap waar meisjes in Brazilië en in de rest van de wereld in vast zitten. "Meisjes in India bijvoorbeeld zitten in een soortgelijk hokje", vertelt Perez. "En ze mogen er enkel uit om 12 mannen op één dag af te werken. Zo gaat het daar." 

Misbruik

Belle Perez ging begin mei samen met "Free a Girl", een hulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden, op reis naar de favela's in Brazilië. "Ik heb verhalen gehoord van meisjes die op 4-jarige leeftijd misbruikt werden door familieleden. Er worden ook meisjes weggehaald bij hun familie. Eén van die meisjes is 15 jaar en wordt momenteel onderzocht omdat ze denken dat ze zwanger is van haar papa."

Toekomst

"Free a Girl" wil een toekomstperspectief geven aan die meisjes in de sloppenwijken. "Ze krijgen traumaverwerking, beroepsopleidingen en onderwijs om hun leven weer op te pakken en zich te  integreren in de maatschappij", weet Perez. Ze hoopt met haar actie minimum 2.500 euro bij elkaar te rapen. Daarvoor heeft ze de tijd tot zaterdag. Zondag wordt het totaalbedrag bekend gemaakt. 

Belle Perez is de enige persoon uit België die aan deze actie deelneemt. In Nederland laten zo'n 300 mensen zich vandaag opsluiten om geld in te zamelen. 

Meer info over de actie vindt u hier.

Meest gelezen