Beschuldigingen geannuleerd tegen verdachten in 33 jaar oude Franse moordzaak op de 4-jarige Grégory

In Frankrijk heeft het gerecht de beschuldigingen tegen drie verdachten geannuleerd in de 33 jaar oude (en onopgeloste) moordzaak op de Franse kleuter Grégory. In 1984 werd de 4-jarige jongen vermoord teruggevonden. Vorig jaar leek er een doorbraak te zijn, maar het gerecht moest de beschuldigingen vandaag annuleren.

Al 33 jaar houdt de moord op de 4-jarige kleuter Grégory Villemin ons buurland Frankrijk in de ban. In 1984 wordt de jongen teruggevonden in een rivier in de Vogezen, zijn handen en voeten waren vastgebonden. 

Vorig jaar leek het er dan toch op dat de speurders een doorbraak geforceerd hadden in het dossier. Ze vermoedden dat het een familiecomplot was. Een grootoom en groottante werden in beschuldiging gesteld, net als een vrouw die destijds een kroongetuige leek. 

Maar nu, bijna een jaar later, heeft het Franse gerecht die beschuldigingen geannuleerd. Volgens de advocaat van de vrouw heeft de kamer van inbeschuldigingsstelling geoordeeld dat er "geen serieuze aanwijzing was dat ze deelgenomen had aan de feiten". De beschuldiging vervalt en zo ook het gerechtelijk toezicht (de vrouw was al vrij onder strikte voorwaarden).

Meest gelezen