Burgemeester en Vlaams parlementslid Katrien Partyka trekt CD&V-lijst Tienen

 Burgemeester en Vlaams parlementslid Katrien Partyka trekt bij de komende lokale verkiezingen de CD&V-lijst in Tienen. Schepen Wim Bergé, onder meer bevoegd voor handel en middenstand, staat tweede op de lijst en Liesbeth Vanderloock van Kringwinkel Hageland staat derde. Vanderloock werd in februari van dit jaar op het Gala van de Tiense Troeven verkozen tot 'Collega van het Jaar'. De raadsleden Dirk Smolders en Jan Debroeck duwen de lijst.

Na de verkiezingen in 2012 werd in Tienen een coalitie van SP.A en CD&V gevormd onder leiding van burgemeester Marcel Logist (SP.A). Uit onvrede met de gang van zaken trok CD&V al na een jaar de stekker uit de samenwerking met SPA.A. Nadat de gemeenteraad in 2014 besliste om de gemeente onbestuurbaar te verklaren werd pas na maanden onderhandelen door CD&V, N-VA, Open VLD en Groen een nieuwe coalitie gevormd. Medio 2015 legde Katrien Partyka de eed af als nieuwe burgemeester.

"Mede onder de vlag van het nieuw stadsbestuur ontwikkelt Tienen zich verder tot een moderne stad, waar steeds meer mensen komen wonen en er steeds meer te beleven is. CD&V heeft deze vernieuwing ingezet en vorm gegeven. We willen van Tienen een nog meer moderne en ambitieuze stad maken waar mensen graag wonen, graag leven, werken en schoollopen en die uitgroeit tot een belangrijke zorg- en handelsstad", aldus Partyka, die het als lijsttrekker onder meer moet opnemen tegen Tom Roovers (Groen), Nele Daenen (SP.A), Bram Delvaux (Open VLD) en Ine Tombeur (N-VA). Naar verluidt dingen er in oktober 2012 in Tienen meer dan  tien partijen naar de hand van de kiezer.

Meest gelezen