Celie Dehaene (76) stapt opnieuw in de politiek

Celie Dehaene, de weduwe van oud-premier Jean-Luc Dehaene, stapt opnieuw in de politiek. Ze wordt lijstduwer voor haar partij CD&V in Vilvoorde bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Celie Dehaene was vroeger al 24 jaar lang gemeenteraadslid in Vilvoorde. In 2001 stapte ze uit de actieve politiek. Ze was meteen overtuigd toen de partij haar vroeg om opnieuw op de lijst te staan. "Het is een sterke ploeg met meer vrouwen dan mannen. Als moeder en grootmoeder kan ik dat alleen maar toejuichen", vertelt Dehaene.

Toegankelijkheid

"Ik wil vooral van toegankelijkheid een speerpunt maken. Voor senioren of mensen die minder goed te been zijn, moeten de voetpaden en oversteekplaatsen in Vilvoorde toegankelijker worden", aldus Dehaene.
 

Meest gelezen