Slachtoffers van sportarts Nassar krijgen 500 miljoen dollar schadevergoeding betaald door Amerikaanse universiteit 

De Amerikaanse universiteit Michigan State, de voormalige werkgever van sportarts Larry Nassar, heeft aangekondigd dat ze een schadevergoeding van 500 miljoen dollar gaat betalen aan de meer dan 300 vrouwelijke slachtoffers van de man. Het is een van de meest ernstige gevallen van seksueel misbruik in de geschiedenis van de sport.

De universiteit Michigan State en de advocaten van de 332 slachtoffers maakten de miljoenenovereenkomst bekend in een verklaring. De overeenkomst houdt in dat er 425 miljoen dollar moet worden betaald aan huidige eisers en er zal 75 miljoen dollar gereserveerd worden voor toekomstige claims.

In de verklaring staat niet hoeveel geld elk slachtoffer zal ontvangen. Er wordt ook niet gespecifieerd hoe de universiteit de rekening zal betalen.

Deze historische overeenkomst is tot stand gekomen door de moed van meer dan 300 vrouwen en meisjes die weigeren om te zwijgen

John Manly

"Historische overeenkomst"

"Het spijt ons heel erg dat alle slachtoffers en hun families dit hebben moeten doormaken, en we bewonderen de moed die ze hebben gehad om hun verhaal te vertellen", zei Brian Breslin, voorzitter van het bestuur van de universiteit.

"Deze historische overeenkomst is tot stand gekomen door de moed van meer dan 300 vrouwen en meisjes die de kracht hadden om op te staan ​​en weigeren om te zwijgen", zei hoofdadvocaat John Manly.

Veroordeeld tot 175 jaar cel

Nassar is sportarts, vele jonge turnsters van de universiteit waren bij hem in behandeling. Tijdens zijn behandelingen pleegde de arts seksueel misbruik bij honderden slachtoffers.

Larry Nassar werd vorig jaar veroordeeld tot zestig jaar celstraf wegens het bezit van kinderporno, en begin dit jaar werd hij nog eens veroordeeld tot 175 jaar cel voor seksueel misbruik van turnsters.  

Meest gelezen