De Knipoog in Tollembeek pronkt met groene speelplaats

De gemeentelijke basisschool de Knipoog in Tollembeek stelde vanmorgen haar nieuwe schooltuin voor. Voor de aanleg kreeg de school een subsidie van 5.000 euro in het kader van Natuur op School.

"Scholen die natuurprojecten realiseren om de biodiversiteit op of rond het schooldomein te verhogen en die dat in de klas uitleggen aan hun leerlingen, kunnen rekenen op onze steun", zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. Het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei stelde het plan op met groene en speelse elementen, zoals losse en strakke gemengde inheemse hagen, bloemenweides, klein fruit, wilgenhutten en mobiele bloembakken. Voor de uitvoering stelde de gemeente Galmaarden de Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen van Pro Natura ter beschikking.

Op 17 mei organiseert de provincie Vlaams-Brabant een open schooltuinendag, waarop scholen elkaar kunnen inspireren voor meer groen en biodiversiteit op hun schooldomein. Je kan dan terecht in 18 scholen in Drogenbos, Vlezenbeek, Tollembeek, Zellik, Opwijk, Merchtem, Vilvoorde, Overijse, Herent, Leuven, Heverlee, Wilsele, Betekom, Oplinter en Zoutleeuw.

Meest gelezen