© Studio 100

Eerste bioscoopfilm van "Nachtwacht" op Ketnet in de maak

Ketnet en Studio 100 werken aan een eerste bioscoopfilm van "Nachtwacht". Dat meldt de VRT-jongerenzender. De film komt op 12 december in de zalen.

Wie kinderen in huis heeft, heeft er vast al van gehoord: "Nachtwacht", de populaire reeks op Ketnet over een trio met bovennatuurlijke krachten dat in het fictieve dorp Schemermeer woont en het regelmatig met duistere wezens uit de onderwereld aan de stok krijgt.

Ketnet en Studio 100 willen nu een eerste bioscoopfilm op basis van de serie maken. De opnames starten deze zomer en het eindresultaat moet op 12 december in de zalen komen.

De film krijgt als titel "De poort der zielen". De bewoners van Schemermeer maken zich op voor een groot dorpsfeest. Vladimir (Louis Thyssen), Wilko (Giovanni Kemper) en Keelin (Celine Verbeeck) hebben extra reden tot feesten want hun vriend en mentor Vega (Sven De Ridder) mag eindelijk uit zijn boek komen.

De vreugde is van korte duur want de 3 helden krijgen slecht nieuws te horen. Iemand van hen zal immers de Nachtwacht moeten verlaten. Ondertussen beraamt de opperdemon Nemmeza snode plannen om alleenheerser te worden over alle werelden.

Meest gelezen